2013-02-26
見到食評唔算太差都諗住試下因為去開台灣都有食~點知中招第一個差首先~我同朋友p叫左一個三寶牛肉同牛筋牛腩面, menu 上寫明唔辣, 而我本身食云南米線都食得小辣點知一黎到, 三寶面湯底等於我食開云南米線既小辣, 而另牛筋牛腩直情我食唔到咁濟, 最尾問佢攞左d 清湯先食等我完全唔明點解咁辣都唔寫明. 第二個差油!!!!!!!我未食過d 面可以咁油! 最好笑係最尾我先發現佢有個notice 話個d 油唔係"肥油", 而怕既可以叫少油我真係未聽過食面可以叫少油. 而我如果一早發現可以叫少油我直情會叫走油, 但佢個notice比佢d貨隔住左最後拎走左d 貨我知可以得到第三個差打正旗號話正宗台灣面, 我去台灣食過永康, 老董. 係台北車站有個地方係食牛肉面. 我完全未見過有站係咁油咁辣如果佢唔係話正宗,我唔會唔比咁差佢. 但我覺得佢完全唔係個會事, 湯唔得上面講左, 而面又好大陣面粉味. 佢唔好叫程班長叫留班長吧啦!最後都公平d, 佢d 牛肉牛筋事實係好食, 夠冧夠入味大家睇完呢個食評,去唔去就各下諗諗
因為去開台灣都有食~點知中招
第一個差
我完全唔明點解咁辣都唔寫明.
第二個差
最後拎走左d 貨我知可以得到
第三個差
叫留班長吧啦!
最後都公平d, 佢d 牛肉牛筋事實係好食, 夠冧夠入味
大家睇完呢個食評,去唔去就各下諗諗