2024-10-05 408 瀏覽
今日行過青衣城見到Sukiya冇咩人排隊,就排隊入去食。當時係早上10:15,叫完餐都正正常常,點知再望下四邊漏發覺出事。所有人都坐低咗,都點左餐但係就冇嘢食,係成間餐廳啲人都等緊餐。職員係有3、4個既但好似廚房冇嘢出。再過多10分鐘啲人開始鼓譟,有d人甚至喺度鬧。再過多一陣,開始有餐出,但奇怪比我遲入嚟嘅人都有餐,其他客又開始鼓譟。我再俾啲耐性睇多陣,睇吓會唔會有餐出俾我,我再等多10分鐘都係冇,俾我遲入嚟嘅客食完下一批人客都有餐出,其實當中我已經吹過啲職員幾次但係都冇用,啲職員都走來走去好似好辛苦,但係無餐出又唔跟order次序出餐就點都係有問題,係人手唔夠定係廚房唔夠人我就唔知。最後等咗差唔多35分鐘我頂唔順我就取消咗單就走。其實真係唔夠人或暫廚房有嘢壞應該cut 人龍,因為我走嘅時候仲有好多人喺度排隊,我唔敢想像佢哋要等幾耐先可以有餐出到俾佢地。成件事冇人同我解釋發生咩事,早餐來來去去都係嗰幾款,我嗌果樣早餐要特別精心調製,或者要長啲時間準備我唔信囉,所以我會好長時間唔會再幫襯佢,成個體驗好差。