2017-01-12 1086 瀏覽
D2 place 係荔枝角其中一個活化工廈既例子,相信大家都知道,今次同朋友黎行完市集,就係入面搵下野食。以為入面多手作/自家品牌,食店都會特別D,但點知睇幾間都係運鎖店,所以行行下入左去呢條窄窄走廊,發現到呢間「鮨芸館」。餐廳充滿和風既裝修風格,地方舒適,星期六都唔算多人,我地坐到最入,牆上同天花都吊滿客人用圓杯墊畫既畫作,感覺身處係一間居酒屋。原來台上有木顏色同畫紙比大家填顏色,睇MENU時覺得.. 呢個店主夠哂感性,佢係為左重遇一為顧客而開,佢既愛情故事就寫哂係MENU上既每一頁。有選擇困難症既我.. 見到咁多選擇真係好頭痕,最後揀左雜錦魚生飯 $118,同一般定食一樣,都配有前菜、沙律、漬物、麵豉湯同甜品。前茶係由唔同既剌身碎物,幾特別雜錦魚生飯-有甜蝦、玉子、三文魚、蟹子、鯛魚、油甘魚,都算新鮮

前茶係由唔同既剌身碎物,幾特別
雜錦魚生飯
雜錦魚生飯