2009-09-13
聽聞深水埗開了一間好似好好食的牛腩,昨晚終於走去一試但..........鋪頭主打是***清湯腩***當然要試,坐底落單好上菜....首先是**腩汁蘿蔔**碗入面油多過湯,蘿蔔硬過我條命,入口淡而無味(我估是蘿蔔熟後才落腩汁並不是一起煮)難食再來是**咖喱腩河**咖喱好食入味,但是牛腩不太入味(我估兩樣都是分開煮)ok啦跟着是**清湯腩飯**我點的是半肥瘦,牛腩一般沒有驚喜,湯淡淡的ok啦,入面又是硬過我條命的蘿蔔,對比我的至愛(天后&灣仔)鋪頭簡直差十萬八千里最後是**咖喱牛肉角**反面這個有驚喜,個皮炸得很脆,入面牛肉很入味,好食整體來說如果未食過可以一試(可能D口味我不喜歡)但再去不去就看各位了但小弟只會笨一次!!!!!!!!!!!!!!!!1
鋪頭主打是***清湯腩***當然要試,坐底落單[清湯腩飯,咖喱腩河,腩汁蘿蔔,咖喱牛肉角&兩杯凍飲]好上菜....