2013-07-21 562 瀏覽
雖然周不時都經過, 但冇機會入去試. 雖然冇排長龍, 但見佢開左咁多年都仲0係度, 就証明應該係有d料到0既. 今日終於都 “順路” 去左食. 叫左個set dinner, 以佢0既裝修, 環境, 座位夠闊落. Toilet 夠干淨.有呢個價錢, 都”應該”合理0既.d餸出得好快, 味道都ok, 湯好夠火喉. 雞夠滑, 咕嚕肉有家常菜0既味道, 糖水都都唔錯,基本上食唔到有味精. 而且份量啱啱好, 0黎到呢度, 都覺得好滿意. (雖則個個侍應都冇咩表情, never mind~)不過…….!!!!!!!!!!!!當我叫埋單, 女侍應比張單我, - $2xx., 咁我就攞張credit card 出來. 隔離個男侍應就好大聲講: “比現金啦!” ….. 即刻令成個dinner 0既滿意度跌到零!!!!心諗…..咩事ar……部機壞左定係呢度唔收card ar…..咁跟住問返個女侍應點解一定要比現金. 佢先至話, 要滿$300 先可以簽card.我唔介意比現金, 我亦都知道銀行會收charge, 對d 細商戶來講, 係有壓力.如果你話under $300 , 要收charge 的話, 我亦都

我唔介意比現金, 我亦都知道銀行會收charge, 對d 細商戶來講, 係有壓力.如果你話under $300 , 要收charge 的話, 我亦都比得起. 但唔好命令我比現金!!!

講真, 好食0既餐廳周圍都有, 條數就好易計架姐, 你要走中檔路線, 中高價menu, 但只提供低質服務, 位置又唔就腳, 又可以有幾吸引人再去呢? 出街食野講enjoy, 要受氣0既, 點解要再來?
2013-07-20