2021-03-05
都係限12張照。白身同前菜唔放了。Lunch。原本我一個月前就應該食到,因為佢打電話嚟,話因為座位嘅問題要我轉時間,我仲驚食唔到午市。佢話會送咩香檳定係酒俾我。因為轉時間打擾到我,我嗰下話到時先算啦,呢件事係冇咗嘅😂😂😂我讓左呢個機會比另一半,佢話好好,暫時大家試過嘅志魂係第一,鮨慎係第二;佢話sushi zo可以變做第二。我係約自己另一個時間食(呢間唔係做開午市;我超級驚佢取消我個booking😬)順利食到。但我整體對佢既食物唔太驚喜(意思係好係好,但對比起價錢方面唔係太值,呢餐我願意比到980?總之唔係值千五個種😅;服務方面,日本師傅同香港師傅都超級好。喺香港對住生客都一百分嗰種。侍應服務嘅級數都好高,完全係志魂體驗到嘅表現。但係我唔明白,咁樣嘅價錢同服務;佢要送對你用嘅筷子比拎你拎返屋企,點解入盒之前唔沖下水😂😂😂)無特別感覺都係冇特別感覺普通無鮮味,見佢即生勾勾咁煮熟,處理手法都勁好睇;又快又靚咁。但食味係好似沖左好耐水。蝦味好淡,無鮮味(另一半都一樣感覺,志魂既好鮮甜好彈牙)魚子 黑魚子 魚鬆同少少壽司飯,始終都係果句:咁樣嘅食材點會唔好味呢件中拖有少少腥,未至於吐出黎個種但
順利食到。
無特別感覺
都係冇特別感覺
呢件中拖有少少腥,未至於吐出黎個種
但好欣賞既係,佢係肥少少既肉會轉赤醋壽司飯👍🏻
焦香好味
海膽企身好味,但唔係你係omakase level既嘩一聲個種。
大拖ok
穴子ok。超級配合佢握到好鬆嘅壽司飯,放入口就化開咁。但個人鍾意食鰻魚多啲😂
手卷;日本師傅雖然好好態度,但佢拎俾我只講呢個係手卷。我食落材料好豐富,用筷子撩開嚟睇有乜嘢,佢即刻補充,有魚子蘿蔔紫蘇葉之類之類。
我超級飽,食咗一啖已經想吐落紙巾。但因為幾好味都係照好飽都食埋佢同埋費事咁失禮
甜品好認真,因為我唔鍾意食甜野,每樣都係試咗少少。佢仲專登換茶去配甜品👍🏻焙茶