2024-07-18 196 瀏覽
預祝朋友生日,想搵間靚啲但又唔好太貴嘅日本餐廳,發現呢間每人唔洗$500就可以食到有12品嘅廚師發辦😃 1️⃣前菜🥗✨️海膽豆腐-豆腐非常滑‼️配上淡淡wasabi味✨️磯煮飽魚-非常爽口✨️合桃魚仔🐟 2️⃣赤貝八爪魚🐙醋物赤貝好爽,配上酸酸地嘅醋,十分開胃 3️⃣池魚刺身🐟配上海膽甜蝦海膽鮮甜,池魚新鮮爽滑 4️⃣玉子燒🥚配吞拿魚海膽三文治🥪櫻花🌸外型嘅脆餅配上三文魚子吞拿魚海膽,一啖咬落口感非常豐富,三文魚子🟠爆開,咸咸地,令味道更加提升↗️玉子燒🥚口感好特別,食落似蛋糕🍰,軟綿綿感覺 5️⃣魚子醬⚫️鵝肝蒸蛋🥚雀巢🪹🥚嘅造型非常吸睛‼️打卡一流📸蒸蛋🥚非常滑溜,配上鵝肝嘅香味😍非常惹味加上魚子醬更加高級🆙️ 6️⃣串燒 🍢(蘆荀豬肉🐖、牛胸腹🐂、自家制風乾雞皮🐔)✨️🐔雞皮好香脆‼️不過略嫌有少少油🫢✨️🐂牛胸腹嫩滑Juicy,幾淋身 ✨️🐖🌿露筍唔會老,露筍可以減低豬肉嘅油膩感 7️⃣銀鱈魚西京燒🐟🔥外皮脆肉非常嫩滑,配上蛋黃醬更加惹味😋 8️⃣天婦羅蝦🦐及南瓜🎃炸漿唔會厚非常香脆,蝦🦐好爽口大隻 9️⃣燒北極貝職員首先會磨啲柚子皮落去,加上黑椒⚫️食落好清新,好爽脆,連湯汁都可以飲埋,非常清甜😍 🔟黑松露⚫️海膽🟠帶子炒飯超香黑松露味🫢

1️⃣前菜🥗

✨️海膽豆腐-豆腐非常滑‼️配上淡淡wasabi味
✨️磯煮飽魚-非常爽口
✨️合桃魚仔🐟

2️⃣赤貝八爪魚🐙醋物

赤貝好爽,配上酸酸地嘅醋,十分開胃

3️⃣池魚刺身🐟配上海膽甜蝦

海膽鮮甜,池魚新鮮爽滑

4️⃣玉子燒🥚配吞拿魚海膽三文治🥪

玉子燒🥚口感好特別,食落似蛋糕🍰,軟綿綿感覺

5️⃣魚子醬⚫️鵝肝蒸蛋🥚

雀巢🪹🥚嘅造型非常吸睛‼️打卡一流📸
蒸蛋🥚非常滑溜,配上鵝肝嘅香味😍非常惹味
加上魚子醬更加高級🆙️

6️⃣串燒 🍢(蘆荀豬肉🐖、牛胸腹🐂、自家制風乾雞皮🐔)

✨️🐔雞皮好香脆‼️不過略嫌有少少油🫢
✨️🐂牛胸腹嫩滑Juicy,幾淋身
✨️🐖🌿露筍唔會老,露筍可以減低豬肉嘅油膩感

7️⃣銀鱈魚西京燒🐟🔥

外皮脆肉非常嫩滑,配上蛋黃醬更加惹味😋

8️⃣天婦羅蝦🦐及南瓜🎃

炸漿唔會厚非常香脆,蝦🦐好爽口大隻

9️⃣燒北極貝

🔟黑松露⚫️海膽🟠帶子炒飯

超香黑松露味🫢😍炒飯粒粒分明👍
1️⃣1️⃣蜆肉魚湯
蜆肉肥美,湯都好香魚🐟嘅鮮甜味,職員話如果唔夠味可以要求加鹽🧂,但個人覺得已經夠晒味,可唔洗加👍

1️⃣2️⃣甜品3味🍰

✨️泡泡🫧鮮搾西瓜汁🍉-打卡一流📸
✨️桃🍑卷蛋-好香桃味,一啲都唔似假味😂仲要有新鮮桃粒喺入面
✨️蕨餅-煙煙靭靭👍

總結:唔洗$500就可以食到Omakase真心幾抵👍可以算係平民版嘅Omakase✨️仲要有12道菜💁‍♀️性價比都算高‼️食材都高級,當然同過千蚊嘅Omakase梗係冇得比😂但我覺得可以值得一試‼️
另外員工服務非常好‼️非常有禮貌👍每上一道菜都會向客人介紹,值得一讚👍