2013-01-21 196 瀏覽
正在煩惱晚餐吃什麼時,撘車經過呢間鮮壽司,門口大大個牌寫住碟碟九蚊,想諗咁嘅價錢試下亦無妨,於是就落車去食一下。好好彩啱啱有人走唔使等位,睇睇餐牌都幾多款揀,而且真係好平。不過感覺麻麻,枱面用具未至於話垃塌,但唔叫得上乾淨囉。先來一碟三文魚壽司,色水唔靚,唔太新鮮但還可以,唔難食,且飯重醋味我like。面豉湯,order左好耐都唔黎,一黎到竟然係凍嘅,好失望。唔知點解係甜嘅,有啲懷疑係咪糖鹽調轉左?失敗作。八爪魚壽司,賣相唔好沒吃。螺片,魷魚壽司,鮮甜有口感,唔錯。炸蠔卷,凍左過左氣,不好吃。一系列嘅軍艦,又係等左超耐,耐到老闆自動幫我地追壽司師仔。無乜特別印象,不難吃也不稱得上叫好吃,紫菜沒有剪短,轉了一圈後多出來的紫菜就係咁飛下飛下。整體上是ok的,這個價錢我收貨了,但還有進步嘅空間,如自助的斟水位滾水唔夠熱,酸薑只有酸味同糖精味,用具可再清潔點啦。
八爪魚壽司,賣相唔好沒吃。
螺片,魷魚壽司,鮮甜有口感,唔錯。
炸蠔卷,凍左過左氣,不好吃。

題外話/補充資料: 友人問呢間鮮迴轉壽司同爭鮮壽司有無關係?!佢話兩者感覺好似喎。
2013-01-12