2010-06-27 16 瀏覽
是日父親節, 我用我第一次暑期工既糧請父母食飯 佢地為左唔好叫我破費, 同埋酒樓又冇位, 於是就黎左呢度食啦a_a第一次黎呢度食晚餐, 我地嗌左4個小菜, 點知嗌完先知原來一個小菜送一碗白飯, 好抵咁*0*帶子菜甫炒蛋蛋炒得幾滑幾香, 唔會散收收, 不過略嫌油左d. 菜甫比較少, 不過好彩都幾夠味. 帶子幾爽, 但係就幾細粒.金銀蛋時蔬是日時蔬係莧菜, 夠林夠入味. 可能鹹蛋白落得太多, 反而鹹蛋黃就少, 所以就比較鹹. 鎮江牛仔骨牛仔骨夠林唔會太韌, 鎮江醋既汁入哂去好好味燒汁炸銀鱈魚好耐冇食銀鱈魚啦, 呢個價錢食到銀鱈魚真係抵! 落左燒汁炸既都變林哂 不過入面d魚肉仲係好滑好嫩, 係幾好味既服務方面叫人就唔多應你, 不過都快手快腳, 點菜上菜好有效率埋單$190三個人晚餐仲有得打包做第二日既午餐, 小菜既話就算大排檔都要咁既價錢, 所以其實好抵食!
是日父親節, 我用我第一次暑期工既糧請父母食飯

帶子菜甫炒蛋

金銀蛋時蔬

鎮江牛仔骨
牛仔骨夠林唔會太韌, 鎮江醋既汁入哂去好好味

燒汁炸銀鱈魚
不過入面d魚肉仲係好滑好嫩, 係幾好味既

2010-06-20
慶祝紀念