2020-07-17 1826 瀏覽
今日去左葵芳行街,正常黎講,去得葵芳一定係去食葵芳廣場,但今日特別肚餓,上網一搵,原來呢到有間放題,即刻走去食啦~地方唔算大,不過人就好滿~門口放飲品,熟食,甜品,行入去之前,已經拎左杯熱茶同冷盤凍蝦先,之後就跟店員入去坐底~佢係用手機掃QR code落單,而家已經好多餐廳都係咁,唔洗怕留單/冇個樣野,直接一睇就知道~款式都算多,有焗蠔,天婦羅,豬大腸,炸蠔,炸蝦條,一口芝士,餃子,串燒,薄餅等等,令我重覆叫左兩三次既焗蠔真係好好味.蠔肉算大粒,岩岩焗起熱辣辣,仲有好多蠔汁留係入面~炸物都唔錯,全部都非常脆口,唔似反炸/炸完放左好耐咁~放題當然唔小得刺身啦,三文魚又厚又大片,甜蝦大大隻好爽甜,爆膏,帶子鮮甜!!凍蝦爽甜大隻又新鮮,出面無限不停加,唔怕食完俾人拎曬冇得食~初時見到沽清,以為冇打邊爐,但見到對面枱,原來係要問店員,即刻叫左個壽喜燒湯底,唔算太濃,不過細細煲,岩岩好~火鍋材料款式就唔算多,不過都夠曬,最主要既牛肉,生菜,丸,蟹柳,生根都有,牛肉一定唔係頂級,不過都唔差,肥瘦各一半,唔煮太耐都算嫩,生菜,生根可以吸出湯底既甜味,好味.另外仲有其他野食,唔怕食唔飽~
今日去左葵芳行街,正常黎講,去得葵芳一定係去食葵芳廣場,
但今日特別肚餓,上網一搵,原來呢到有間放題,即刻走去食啦~
地方唔算大,不過人就好滿~門口放飲品,熟食,甜品,
行入去之前,已經拎左杯熱茶同冷盤凍蝦先,
之後就跟店員入去坐底~
佢係用手機掃QR code落單,而家已經好多餐廳都係咁,
唔洗怕留單/冇個樣野,直接一睇就知道~
令我重覆叫左兩三次既焗蠔真係好好味.
蠔肉算大粒,岩岩焗起熱辣辣,仲有好多蠔汁留係入面~
炸物都唔錯,全部都非常脆口,唔似反炸/炸完放左好耐咁~
凍蝦爽甜大隻又新鮮,出面無限不停加,
唔怕食完俾人拎曬冇得食~
初時見到沽清,以為冇打邊爐,但見到對面枱,原來係要問店員,
即刻叫左個壽喜燒湯底,唔算太濃,不過細細煲,岩岩好~
牛肉一定唔係頂級,不過都唔差,肥瘦各一半,唔煮太耐都算嫩,
生菜,生根可以吸出湯底既甜味,好味.
另外仲有其他野食,唔怕食唔飽~
2020-06-29