2021-12-05 336 瀏覽
今日出街行到攰,反到天水圍想話食個日本嘢。諗起天耀商場地下有間睇落去好似唔錯嘅店(之前夜晚經過見人都多都決定一定要試下)。來到嘅時候已經快一點半,應該過左午餐高峰時間,所以唔需要排隊就入左去。一入到去,店內裝潢同多數日式料理店差唔多。只有四五檯客人。唔知店員系忙定冇睇到有客人到。過左一陣先問幾多個(我一個人,同時仲有一對情侶同一位女士等緊係門口位置)。輪到我安排座位,坐低後冇幾耐,隔離檯對面嘅客人同我講尼度有人坐。我即時叫做服務員過來幫手重新安排座位。正正坐定後,檯面乾淨,一次性竹筷子,但味碟上有殘留飯粒。開始睇食咩。餐牌選擇內容唔算太多。午餐套餐內容都豐富,套餐附餐湯、中華海草小食以及黃桃西米露甜品。我叫左set大和牛肉飯➕凍齋啡,劍魚腩刺身同串燒冬菇。整體賣相okay唔錯。色澤過關,口感過關。賣相有,食落口真系喊出來。胡椒落太重手變地獄料理。*使用信用卡者注意,消費未夠200蚊唔用得。

開始睇食咩。餐牌選擇內容唔算太多。
大和牛肉飯
整體賣相okay唔錯。
劍魚腩刺身
色澤過關,口感過關。
串燒冬菇
賣相有,食落口真系喊出來。
胡椒落太重手變地獄料理。

*使用信用卡者注意,消費未夠200蚊唔用得。
2021-12-05