2022-04-27
佐鍋食鍋心粥底海鮮火鍋 疫情關係之前同食到6點,成日放工冇啖好食。而家晚市開返,放工即刻約朋友一齊打邊爐。食海鮮🦞火鍋一定揀粥底火鍋,將啲海鮮嘅原汁原味滴落粥底度,精華去曬碗粥😍餐廳座位寬敞環境舒適,超多卡位,提供紙巾🧻細心。而且餐廳提供煮海鮮時間教學,非常貼心。職員上菜和收碟快,也會幫我煮粥、壓碎芋頭和南瓜🎃,服務不錯👍🏻提供3款海鮮套餐(2人起),我揀咗$200肉蟹餐,另外一個揀$220龍蝦🦞餐 💕 粥底火鍋套餐。另外可選5款海鮮各兩件、可選8款自選邊爐配料(不可重複)~海鮮我揀咗鮑魚、帶子、聖子、花甲、多寶魚、大尾魷。龍蝦鮮甜,肉質爽口彈牙。鮑魚上枱還在動,花甲都識郁,鮮甜無砂,超新鮮!食完海鮮之後會上火鍋配料,推介炸魚腐、芝士豆腐、肥牛、西班牙豬梅頭片。另外,再點了飲品: #土耳其蘋果汽水 $18好喝,很有氣,甜甜的有點像蘋果醋。吃完海鮮後可以落南瓜蓉、芋頭蓉,然後再淥火鍋配料。最後落埋其他配料:香蔥、菜脯、豬油渣等,成為了充滿海鮮精華的粥底鍋!重點是粥底是沒有味精的~ 加點醬油會更鮮味,原汁原味每一口都係精華~服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7
疫情關係之前同食到6點,成日放工冇啖好食。而家晚市開返,放工即刻約朋友一齊打邊爐。食海鮮🦞火鍋一定揀粥底火鍋, 將啲海鮮嘅原汁原味滴落粥底度,精華去曬碗粥😍
提供3款海鮮套餐(2人起),我揀咗$200肉蟹餐,另外一個揀$220龍蝦🦞餐 💕 粥底火鍋套餐。 另外可選5款海鮮各兩件、可選8款自選邊爐配料(不可重複)~海鮮我揀咗鮑魚、帶子、聖子、花甲、多寶魚、大尾魷。
龍蝦鮮甜,肉質爽口彈牙。鮑魚上枱還在動,花甲都識郁,鮮甜無砂,超新鮮! 食完海鮮之後會上 火鍋配料,推介炸魚腐、 芝士豆腐、肥牛、 西班牙豬梅頭片。
服務質素:7/10
環境舒適度:7/10