2024-04-23
無意中行過佐敦嘅小巷,發現呢間外觀極度唔起眼而且完全睇唔透店內嘅小店,望一望門口餐牌先知係食鐵板燒嘅,而且價錢非常親民,晚餐最平嘅omakase套餐都只係$588 ,於是就決定試一試。店內嘅裝修比起店外光鮮,但座位數目的確不多,我哋去嘅當晚座無虛席,好唔好彩吧枱位已經滿晒,只可以坐普通格嘅位置,下次再去真係要預早訂位同留定remark🥹🥗沙律用一塊煙三文魚卷起包住新鮮嘅沙律菜,再魚子醬用點綴,加上黑醋調味,食落酸酸甜甜又清新,加上旁邊唔常見嘅龍珠果,食完個沙律成個胃都開晒 。🐟鐵板海鮮一品(四選二)因為我哋叫咗兩個餐,可以一次過試哂四款😜大大隻嘅扇貝配牛油黑松露汁,肉質彈牙,香氣濃郁!東星斑雖然比較細舊,但魚皮煎到好香脆,而魚肉又嫩滑,旁邊嘅蝶豆花泡泡帶少少海水鹹味,但個人就唔係好慣陣味。鮑魚厚肉爽彈,咬落十分有嚼勁,配上自家嘅蒜蓉醬,更能帶出鮮味!帶子煎得表面剛好而內裡仲係鮮嫩,配魚子醬和意大利黃瓜,無太多嘅調味但食材本身嘅鮮甜已經令人滿足 。🥩鐵板肉類一品豬扒屬於偏瘦嘅肉,但唔會太乾太柴,配上菠蘿醬汁,香香甜甜又可以去除肉嘅膩感,兩者意外嘅夾 。雞扒煎到皮脆肉滑,特製嘅辣菜汁帶點微
🥗沙律
🐟鐵板海鮮一品(四選二)
因為我哋叫咗兩個餐,可以一次過試哂四款😜
大大隻嘅扇貝配牛油黑松露汁,肉質彈牙,香氣濃郁!
🥩鐵板肉類一品
雞扒煎到皮脆肉滑,特製嘅辣菜汁帶點微辣又惹味,非常能襯托肉類,我十分中意👍🏻
🍚炒飯
呢個炒飯粒粒分明,十分香口,而且好足料,面頭隻蝦都係鮮味爽口嘅,本身已經食到好飽,但都忍唔到食晒成碗飯☺️
🍨時日甜品
豆腐雪糕同香芋雪糕都好清甜,完全唔係假甜,紅豆沙味爆珠都好特別,最後嘅甜品都有驚喜,欣賞~😌