2023-03-26 297 瀏覽
朋友返港就同佢去返工附近工廠區食雞煲,貪佢僻僻地唔太多人,呢個位唔係成日經過的話真係唔會留意有雞煲食,仲有羊腩煲同酸菜魚。好幾年前未叫家廚之前黎食過一次,果次係好好味所以先再返試,但有d失望,個味已經唔同左,個辣味冇左d甜味,不過工廠區晚市同呢個價其實都唔會有好大希望或驚喜,係突然想食雞煲可以止下隱,雞都滑既,點完師父即炒。鋪頭招呼好欣勤,剛開始招呼算周到既,拎左2碟話自家製既餐前小吃,跟手輕輕sale下d醬料咁囉,魚乾都幾乾,辣辣地。豬手可能雪櫃拎出黎冇耐有少少硬身,攤左陣食就ok好食。話就話飲品任飲,但個雪櫃非常細同冇幾多罐飲品可以拎,我拎第2罐可樂時都係得一罐仲要好似有刻意收埋咁,係d佢地堆自家製既醬料後面,個雪櫃咁迷你家用式都有d唔相信。食晒雞就點邊爐餸,豬牛賣相都非常一般,唔太吸引,醬汁冇放枱供應,要問先有,仲要只有豉油冇蔥冇辣椒冇蒜,我寧可加雞淨食雞煲,一分錢一分貨。朋友食左幾碟牛,到差唔多last order前諗落多碟牛,應該係闆娘,就話牛賣晒咁佢轉點羊,佢落完羊成煲野羶到我頂唔緊喇店職員都算nice既,有個小朋友打瀉左野佢地都冇鞋面仲關心小朋友有冇整親。招呼算幾好,但食
自家製餐前小吃

餐前小吃

小辣雞煲

咁佢轉點羊,佢落完羊成煲野羶到我頂唔緊喇

店職員都算nice既,有個小朋友打瀉左野佢地都冇鞋面仲關心小朋友有冇整親。招呼算幾好,但食物質素同供應滿足唔到客人,都唔會再返轉頭嚕。
2023-02-24