2021-04-14 361 瀏覽
早幾前中午經過CWB食lunch 一時之間諗唔到食咩 NANA與友人都持不同意見 傾左15分鐘都未諗好食咩🥲所以我就提出去希慎FOOD COURT睇下 大家又可以食品同餐廳既嘢😎(其實NANA覺得FOOD COURT確實係一個好的發明 啱晒兩個選擇困難症嘅人哈哈😽)NANA當日好想食韓式粉絲 見到梨花園快餐幾廿蚊又有主食又有前菜 仲送埋飲品 就決定揀呢間啦🐽-泡菜豬肉炒粉絲 $68 (連前菜飲品)首先講下前菜:醃青瓜 泡菜 芽菜3款前菜味道正常 係好common既韓式前菜都可以開下胃口 但並沒驚喜OK到粉絲主角 賣相可以、顏色鮮艷 但粉絲本人麵質偏淋偏碎 口感一般 泡菜豬肉食得出落左好多調味料 感覺都幾heavy 加上成個粉絲愈食愈油 食到底成碟都係油。。🥶所以NANA並冇完成全碟粉絲🙃最後講講個湯 快餐店必有的味精湯 入面都有幾多料:肉片 海帶等等 OK LA...-其實呢間餐廳整體係可以食用 但其實FOOD COURT周圍有太多選擇了!
泡菜豬肉炒粉絲 $68 (連前菜飲品)
首先講下前菜:醃青瓜 泡菜 芽菜
3款前菜味道正常 係好common既韓式前菜
都可以開下胃口 但並沒驚喜

泡菜豬肉炒粉絲

題外話/補充資料: 如果你唔係突然十分想食韓國菜 又或者糧尾想食個平lunch/dinner 都唔需要特別去食
2021-04-11
5 分鐘 (堂食)