2022-07-30 299 瀏覽
寶哥私房菜好出名,身邊有幾個朋友都勁推介,今日去大角咀約埋個friend一齊去試下去佢嘅午餐。午餐有好多選擇有碟頭飯同埋炒粉麵飯,今日試咗呢個果醋豬扒、蟹油鮮魷炒乾麵同埋小食黃金豆腐。首先一人上咗一碗湯,餐廳強調一啲味精都冇,而且好足料,湯渣同埋湯嘅比例係一比一咁掣,好誇張,超濃味,好似屋企煲嗰啲咁,好好飲!之後上咗個果醋豬扒,豬扒入味,軟淋淋,好好食。而我最欣賞嘅係個炒乾麵,味道好濃沃,唔係死咸,好有層次,而且炒到好乾身,好有鑊氣,超級推介!!!由於太好食,加多個小食,黃金豆腐,呢個又係一絕,外皮炸到好脆,入面超嫩滑,都係必食之選!由於太好食嘅關係,我同個friend已經商量約埋其他人去晚市試佢哋啲手工菜!