2023-04-01
今日同大哥出去食飯,係都要話想食泰國野,所以去左呢間泰國菜我地黎既時候大約係6點幾,餐廳都冇咩人,但後來發現好彩黎得早,都唔使15分鐘就坐滿晒,睇黎我地今日既選擇應該都唔錯豬頸肉炒飯 - 呢到野食既份量都唔少,一碟大既炒飯,仲要滿滿既豬頸肉,豬頸肉好酥軟,好有豬肉味,亦唔會太靭炸薯條配特色泰國香料 - 呢個 Fries 外表唔算太出眾,但真係好新鮮,好脆,再配埋佢嘅特色泰國香料肉碎粉絲湯 - 好多粉絲,浸左係肉湯入面索晒啲味,好平凡嘅嘢但係都好有泰國特色炸蝦餅+炸春捲 - 食泰國嘢唔食炸嘢,就好似食日本嘢唔食壽司咁,其實佢呢度炸嘢都幾新鮮幾 Crispy ,而且個蝦餅入面嘅質感幾彈牙椰汁沙冰 - ,豐富嘅椰汁味,甜度啱啱好椰汁西米糕 - 作為泰國菜數一數二嘅甜品,唔算係啲好複雜嘅嘢,但係就可以為呢一餐飯畫上一個完美嘅句號。
椰汁沙冰 - ,豐富嘅椰汁味,甜度啱啱好