2008-12-27
平安夜的lunch相約朋友們來呢度聚下,皆因有人放早有人唔洗返工,難得的約會﹗友人帶左支紅酒來開,收費$50支﹗呢道環境比較有懷舊味道,典型的舊式扒房格局﹗睇餐牌是日全部都係聖誕餐,西餐廳唔聖誕食你一筆,都真係唔洗發到市﹗點左個燒白牛仔肶肉,配田園沙律及火雞卷﹗可能人多關係,呢度0的待應唔多理人,主菜來了個前菜沙律都仲未0黎,叫佢俾紅酒杯又十問九唔應,都唔知搞咩野﹗沙律真的很田園,簡單的幾片菜上面放兩粒蕃茄,食左都唔知自己食過野﹗火雞卷是火雞肉夾著磨菇及似火腿的物體,都好耐無食火雞喇﹗感覺佢做得很好味,肉質嫩而厚一點也不o鞋口,這個很不錯﹗主菜牛仔肶肉沒有什麼牛味,友人說吃牛脾肉是取其嫩滑,呢度食就一般般啦﹗不過不失﹗反而想說的是伴碟的青瓜、茄子等,燒過的味道很鮮很風味﹗甜品是芝士蛋糕,芝士味很淡我也吃得下﹗3:00後原來呢度會變身做酒吧,可以吸煙,大家可以留意下﹗
點左個燒白牛仔肶肉,配田園沙律及火雞卷﹗
反而想說的是伴碟的青瓜、茄子等,燒過的味道很鮮很風味﹗
甜品是芝士蛋糕,芝士味很淡我也吃得下﹗
3:00後原來呢度會變身做酒吧,可以吸煙,大家可以留意下﹗