2023-02-07
元朗一向多嘢食,今日又喺元朗周圍行吓,意外地發現雞地附近多咗間細細哋嘅餐廳!於是同行成班人一齊入去試吓。鋪頭細細咁,但入面原來有電視機,裝修北歐簡約風,一班人打下卡都唔錯。店內燈光好似特登未開哂,但呢個環境下傾下計,大家都覺得氣氛幾好😆Menu望落正常西餐,但原來美味盡在細節中!蜜桃伴手打墨魚餅🍑用桃嚟伴襯已經好清新,墨魚餅好彈牙同啖啖口感,好足料呀!四重芝味芝士Pizza🍕芝士味濃郁多層次,批底唔算太厚,少澱粉令芝士無咁容易飽同膩,細細地share食可以食更多嘢😋炸日本蠔意大利飯估唔到呢度嘅意大利飯係正宗意大利米嘅,比較硬身果種😚平時食到都係太冧嘅珍珠米版本,果然元朗係有啲隱世小店!炸蠔好脆又juicy,食嘅份量好足又夠飽☺️焦糖豬扒配薯條🍟鎖住咗肉汁嘅豬扒,點落焦糖汁一齊食,配搭起上嚟又幾好喎!又有豬扒嘅咬口,又有甜甜地嘅味道😚青檸大蝦意粉🍤呢樣係私心推介🥰雖然望落意粉好似會好滯,但呢碟意粉食落好清新同彈牙,係健康輕盈之選!啲蝦都調味好好。老闆娘見我哋幾個人,都會傾吓計介紹吓唔同嘢食,幾nice😄 問落原來有得飲啤酒,不過得1664😌餐嘅份量都幾多,大家都食到飽飽,但唔似一般西餐咁有
Menu望落正常西餐,但原來美味盡在細節中!
蜜桃伴手打墨魚餅🍑
用桃嚟伴襯已經好清新,墨魚餅好彈牙同啖啖口感,好足料呀!
四重芝味芝士Pizza🍕
炸日本蠔意大利飯
焦糖豬扒配薯條🍟
青檸大蝦意粉🍤
餐嘅份量都幾多,大家都食到飽飽,但唔似一般西餐咁有跟餐湯同麵包🥯
一般餐廳嘢飲都有齊,不過如果有啲特飲就更好啦!