2020-05-08 118 瀏覽
其實我個人好怪,唔知點解唔係好鐘意食連鎖店,我並唔係好偉大,只支持小店果類人,只係連鎖店品質參差不齊,同細舖好多時係自己生意,所以水準睇得緊好多,Greyhound 好耐之前食過,但對佢冇咩印象,証明都係不過爾爾,今次朋友約黎呢度食,等我重新去感受呢一間泰國Fusion菜先!我個朋友呢度熟客,佢話每次黎呢度,一定要嗌三個餸,炒金邊粉,香草三文魚,炸單骨雞翼,夠大路丫!正常都唔會出錯!金邊粉有蝦、熟芽菜、生芽菜,炒得唔太濕,合格!香草三文魚,夠大塊!香草汁唔夠多,舊惹味,合格!單骨雞翼,都唔會錯得去邊!同最鍾意食單骨雞翼,唔使咁辛苦去食佢中間啲肉,正呀!之後到去到青口,真心唔好食!個青口好韌,好硬!而且冇乜味....好似食擦子膠咁個蟹肉春卷,我朋友問我食唔食到蟹肉,叫我睇返個menu 睇下有冇叫錯,冇啦!係得兩款。講真,我都食唔出有蟹,但我平時唔知係唔係俾違反商品說明條例嘅野呃得太多,我麻木咗,我朋友竟然仲會對呢嘀嘢有疑問,我覺得佢好Pure 好ture三個人食咁多都重唔飽,係我地太大咬,定佢嘀野細碟,咁我覺得唔關我事囉再叫咗一個墨汁海鮮意大利粉,呢個反而唔錯喎,意粉唔太淋,而且好彈牙!

等我重新去感受呢一間泰國Fusion菜先!

炒金邊粉

香草三文魚,夠大塊!香草汁唔夠多,舊惹味,合格!
香草三文魚
單骨雞翼
青口

炸蟹肉春卷

再叫咗一個墨汁海鮮意大利粉,呢個反而唔錯喎,意粉唔太淋,而且好彈牙!唔太鹹,重有幾粒帶子、魷魚、蝦
海鮮墨汁意粉
我哋竟然仲夠位食埋甜品呀!呢個泰式奶茶千層蛋糕竟然出乎意料咁好食!好香奶茶味,今晚之最!greyhound 之光!
奶茶味千層蛋糕
今次食完嘅感覺,就係覺得好似過山車咁高高低低,好食就食多嘀,唔好食就食飽嘀!同我地真係好大食!

炒金邊粉
香草三文魚