2018-11-06 399 瀏覽
今日係青衣城搵食,見門口介紹下午茶“細蓉”26元都幾抵,而且真係幾想食麵就入去試試。2:30沒太多人,室內中式設計,乾淨整潔,環境不錯,還有上層座位選擇。叫了一碗雲吞麵,加8元炒麵。一坐下便有壺茶serve. 茶真的不懂品評。先上的炒麵都幾大碟,都夠乾身,味道唔算濃,但個人覺得足夠,附送一碟甜醬,味道不錯,應是自家製。但麵上的配菜不是一齊炒,是後加的,而且有點水,不夠香。但以8元來說,我覺得好好了。到“細蓉”上場。原以為26元價錢會好細碗,但錯了! (早知不用叫多個炒麵,最終都要打包) 我覺得是正常size, 3粒雲吞,麵很多,滿滿的。雲吞皮薄,蝦很鮮,跟肉的份量比例很好,食落口感味道不錯,個人只覺吃不到蝦時有少少淡。麵質彈牙,湯底清,只有好少好少鹼水味。食辣的朋友要注意,小瑕疵是辣油真的比平時辣,但就沒半點味道,呢個真係差少少。埋單= 4茶錢+26雲吞麵+8炒麵+10%服務費下午菜來說,2個人是足夠吃的份量,還可閒坐一陣,本人覺得實在不錯。有機會還會再去。
今日係青衣城搵食,見門口介紹
下午茶“細蓉”26元都幾抵,而且真係幾想食麵就入去試試。

,跟肉的份量比例很好
食辣的朋友要注意
埋單= 4茶錢+26雲吞麵+8炒麵+10%服務費