2012-11-12
老友的生日,幾忙都要去~因為我想珍惜身邊的朋友,識左成十幾年的朋友唔係通街有的.所以都找個地方來吃個賀壽飯,又可以聚一聚酒樓最好的是可以給我們坐到幾點都唔會趕我地走~最重要係選星期1-4的時間因為平日會無咁多人同有比較多優惠套餐,小菜等等海港酒家吃晚餐都是第一次,之前都是來飲早茶/下午茶等我生日的朋友都推介海港酒家吃飯,話上次都食過幾好的.而且都開左無幾耐,裝修的環境好光鮮,而且又唔會好迫,只係冷氣真係太太太大啦~所有菜來到都一陣間就吹到冷,都有叫侍應關細少少冷氣,係中央冷氣,都無法控制1)別不同的果醋骨-好特吃的名稱,其實是金沙骨,好似士多啤利汁來煮,睇下去個骨好似好煙囪,但係錯~~原來好淋,有少少似無錫骨咁,好味道2)$138有條龍躉,味係好低呀~火喉剛剛好,魚肉好滑和鮮味3)魚湯花膠娃娃菜-湯是好清甜,花膠數量不少,細細件的,抵食~$624)豆腐煲-這個就比較油膩,唔多想推介5)蝦 -一斤到,是新鮮的.只係比較細 6)大閘蟹-$48真的好一般,前後我們分開叫左二隻,後來的二隻大閘蟹蒸了出來後,手腳都是散曬的.連個蟹鉗都難左,唔多似係蒸個時出現的問題,二話不說要退,經理都好好,幫我
因為我想珍惜身邊的朋友,
識左成十幾年的朋友唔係通街有的.
所以都找個地方來吃個賀壽飯,
又可以聚一聚
酒樓最好的是可以給我們坐到幾點都唔會趕我地走~
最重要係選星期1-4的時間
因為平日會無咁多人同有比較多優惠套餐,小菜等等
海港酒家吃晚餐都是第一次,之前都是來飲早茶/下午茶等
我生日的朋友都推介海港酒家吃飯,話上次都食過幾好的.
而且都開左無幾耐,裝修的環境好光鮮,而且又唔會好迫,
只係冷氣真係太太太大啦~
所有菜來到都一陣間就吹到冷,都有叫侍應關細少少冷氣,
係中央冷氣,都無法控制
4)豆腐煲-這個就比較油膩,唔多想推介
5)蝦 -一斤到,是新鮮的.只係比較細
連個蟹鉗都難左,唔多似係蒸個時出現的問題,二話不說要退,經理都好好,幫我地除消左二隻大閘蟹
7)蒜蓉聖子:好多肉,但有少少囪,
8)糯米飯好好味,唔多油,爉肉味好濃厚,連糯米飯都有爉肉味咁,我覺得糯米飯炒得好吃同整的步驟不少,都是出街吃比較好