美味子同LL行完山,好肚餓隨意搵嘢食之際,誤打誤撞見有位就去咗madamefu 食afternoontea , 平時都成日full, 呢日竟然walk-in到!店員service 非常好又細心,我哋着住運動裝身水身汗就咁就入咗去間粉紅色主題既房度,充滿住港女既氣息,絶對係一間打卡cafe,我哋兩隻餓鬼冇埋咁多拿拿聲叫左set afternoon tea ☕️就係度抖,但係食物嚟度之後就有驚喜!個scone 配玫瑰jam 同clotted cream, 好香好好味!美味子好鍾意😍底層咸點都好出色,個烘到好似朱古力咁既Mushroom and Pesto Puff 羅勒蘑菇👍🏻 味道濃郁,Bolognse Tarlet 意式肉醬撻好似食緊mini 肉醬意粉🍝,蕃茄味好濃🍅啱晒蕃茄控!頂層甜品🍮全部都甜得嚟唔太溜,美味子幾鍾意個Tirami-Chaux 提拉米蘇泡芙同埋Lemon Meringue Tarlet 檸檬蛋白批,另外Pistachio Cannoli 意式開心果卷筒都幾特別,brownie 同Strawberry panda cotta delight味比較濃,建議隔開離食(即係食

頂層甜品🍮全部都甜得嚟唔太溜,美味子幾鍾意個Tirami-Chaux 提拉米蘇泡芙同埋Lemon Meringue Tarlet 檸檬蛋白批,另外Pistachio Cannoli 意式開心果卷筒都幾特別,brownie 同Strawberry panda cotta delight味比較濃,建議隔開離食(即係食完brownie 之後食件冇咁甜之後先再食pans cotta會好啲如果唔係會太溜),最後仲有禮物🎁送,一人送左一盒Intumissimi 絲巾,呢個價錢都幾抵食,呢個set 做到月尾,到12月又會轉menu啦😋