2021-10-21
今日過尼試呢間餐廳,少有既粉嶺扒餐廳。入到去,有得揀意粉或者肉類。於是我哋嗌咗一個牛脷蕃茄意粉同埋牛肉鋸扒。前菜方面,正常都會有餐包同埋湯。佢呢個餐包就特別啲嘅黑糖麵包,蕃茄湯都濃味。飲品方面嗌左凍檸茶。牛脷焗肉醬意粉,牛脷都好大件同埋俾咗好多我哋,差唔多成隻碟咁多,鋪喺面,咁都幾豐富。面嘅硬度適中都唔會話泰林,牛脷啱啱好質感。蕃茄醬方面夠味,唔錯。牛樓鐵板,洋蔥可以煮熟多少少,不過鍾意食生洋蔥嘅話就會好鍾意,塊牛樓都唔會太細,同埋好口肉,虎蝦大概一隻手指咁大隻,薯條份量都多。肉質唔錯,而且蝦用鐵板上嘅感覺,好似烤完嘅蝦咁樣,整體來講好飽肚。價錢比較平民價始終係喺粉嶺但係嘢食來講都算唔錯其實值得一試