2024-03-27 29 瀏覽
朋友話想搵間靜靜地嘅日本餐廳傾吓計,Openrice見到呢間嘅環境同嘢食都好似唔錯,價錢亦都唔貴,即日book枱仲有折添~.入到去環境幾舒服,裝修得幾日式,靜靜地幾適合傾計,朋友話冇揀錯地方~ 前菜叫咗個蟹籽沙律,中規中矩冇乜特別。飲品方面朋友就叫咗杯乳酸梳打,唔會話太甜,不過我就鍾意無糖多啲,所以冇叫嘢飲,飲熱茶就算。.主食叫咗個角切魚生丼,都係啲正常野。仲叫咗個雞皮餃子,顧名思義外面就係雞皮,但入面個餃子餡同普通餃子唔同,有啲好似筍或者馬蹄爽爽地嘅材料,同外面軟腍腍嘅雞皮形成強烈對比。.另外牛油蒜香炒雜菇同銀鱈魚西京燒好有驚喜。前者牛油同蒜味都好突出,個汁杰身可以掛喺啲雜菇上面,但係食落又唔會好油膩。.至於後者個皮燒到香脆,但肉質依然保留到嫩滑,燒過後之突出咗鱈魚嘅魚油香,配埋沙律醬再將個味道提升,唔係飽咗都想叫多個嚟食。.最後埋單唔算好貴,但環境舒服食物質素都唔錯,又唔會趕人走,係個唔錯嘅選擇。