2018-06-20 191 瀏覽
旺角係出名多好嘢食嘅地方~今日難得放假同朋友行下街,行下行下就見到呢一間叫做「無麵不歡」嘅餐館~咁啱中午又想食下麵,就入去試吓啦~ 入到去架局唔算好大.幾百尺左右. 不過d枱椅都算闊. 坐得都舒服,夠空間感嘅😝打開餐牌 ~全部野都係幾十蚊左右,夠晒貼地。話晒第一次來食. 就叫咗個店長來問下呢度有啲咩推介~佢介紹咗我食一個卜卜蜆花甲粉(個粉我由米粉轉左做貴州絲蕨根粉絲)因為店長話呢隻粉絲好滑, 至於我朋友就叫左個胡椒豬肚雞麵。由於d 小食好平. 全部都係$20 幾$30. 咁我就叫咗五個小食同個朋友share~ 分別係麻辣手撕雞、 香煎蛋餃、藤椒炸雞扒、香酥排骨、燈影牛肉絲.等左大約5分鐘到啦,我朋友戈個胡椒豬肚雞麵就到咗了. 估唔到仲有個火爐係呢個麵下邊. 咁就唔會食食吓啲面就變到凍哂❤️好細心❤️胡椒湯都夠胡椒味😬豬肚同雞身都好滑~ 而我叫戈個卜卜蜆啲湯就好鮮甜~ 親埋個粉絲真係絕配😋😋冇得頂😋 麻辣手撕雞同出邊食嗰啲好唔同. 麻辣味比較重. 但係但係真係一人份量😂如果大食嘅人可能點多份😂反正都係20幾蚊. 香煎蛋餃就好有驚喜. 因為從來未食過啲餃子係用雞蛋來做😋 而佢入面有d馬蹄喺
香煎蛋餃就好有驚喜. 因為從來未食過啲餃子係用雞蛋來做😋 而佢入面有d馬蹄喺度,所以咬落去好爽身.配埋佢哋自家製嘅辣醬簡直一流。
至於咩係燈影牛肉絲呢. 其實我叫之前都唔知咩來😂抱住試吓嘅心態~ 原來佢係類似肉鬆加牛肉乾嘅味道~ 甜甜地辣辣地. 用來送麵真係幾好❤️ 推介大家可以試吓叫呢個配d麵食❤️
食埋個蕂椒炸雞扒同香酥排骨~ 簡直飽到個肚脹晒~ 食咁多野. 埋單都係一人百幾蚊~ 正丫
胡椒豬肚雞麵
煎蛋餃