2024-08-08
感受到奧運熱烈嘅氣氛,未能即刻去到法國就不如食吓法國餐啦。Odelice!係一間平民價錢,但係高質享受嘅法國餐廳,入咗去裝修,感覺,侍應嘅服務都有巴黎嘅情懷。今次揀咗二人set Dinner。揀咗一個頭盤,兩個主菜同一份甜品。落order後就會有忌廉湯同埋法包先打開味蕾法式點心拼盤😍大推點心拼盤入邊有黑松露丸子,檸檬蟹肉撻,新鮮嘅蘿蔔仔點嘅汁係蕃茄蓉,仲有個蔬菜蛋撻。最令人驚為天地嘅係個檸檬蟹肉撻,好清新,蟹肉好足料,一啖一個追住嚟食,而且黑松露丸子,黑松露味好濃郁,一啲都唔肥膩架。蟹肉意粉上面非常多蟹肉,而且意粉彈牙,因為白汁嘅關係份量啱啱好,不過蟹肉係有少少紅辣椒同埋有少少殼呢一樣大家要留意哦。香橙油封鴨腿呢個又係驚為天人,睇落去鴨腿原隻非常之整齊,但係一切落去已經骨肉分離仲有香橙皮非常之解膩,配上松露和油封薯仔。法式蘋果撻話咁快去到尾聲啦,法式蘋果撻香甜好重蘋果味,為着完美的一餐畫上句號。環境餐點非常之完美,而且服務態度好好,傾吓偈食吓嘢又係一個完美的晚上。見到隔離枱朋友慶祝生日,仲有火焰燈酒可麗餅。我哋睇住表演咁,好enjoy啊!下次過嚟嘆返兩杯先!
落order後就會有忌廉湯同埋法包先打開味蕾
法式點心拼盤😍大推
蟹肉意粉
香橙油封鴨腿
法式蘋果撻
見到隔離枱朋友慶祝生日,仲有火焰燈酒可麗餅。
我哋睇住表演咁,好enjoy啊!
下次過嚟嘆返兩杯先!