2021-07-17
🥢 越式生牛肉湯河 $59牛肉切得很薄,一嚟到,立刻將佢擺喺湯底度,都好快熟。仲有唐生菜,好多紅洋蔥絲同金不換,加埋青檸汁,令原本已經好鮮甜嘅牛骨湯底,加多好多好味。都幾大碗,抵食👍🏼。而我唔食蔥,嚟嘅時候都真係記得幫你走咗D蔥。讃!👍🏼🤤🤤🥢 越式炒飯 $58丈夫叫了炒飯,一放低碟飯,就聞到好香的炒飯氣味。肉粒真係炒得好香,加埋大量的椰菜和蔥,D飯喺炒到一粒粒的。我丈夫話好味,我都忍唔住,「了」走啲蔥,吃了一口,嘩!真係好味。🤤🤤🤤環境都乾淨企理,檣上除了貼有歺單,方便看套歺有咩食之外,仲有D越南🇻🇳特式的掛畫。另外有電視,播放著新聞,一個人來食都唔會悶。😆整體來講,平民價,好味的越南茶歺廳。下次會試吓地道的海濱,紙米卷和越南咖啡☕️
🥢 越式炒飯 $58