2024-07-10 237 瀏覽
今次黎到大埔,同大家介紹一間平民人氣居酒屋 一 鮨一日本料理 @ 🌟味醂魚乾 $68咸中帶甜,應該用黎送酒😂🌟日本蕃茄沙律 $65選用日本時令蕃茄,比平時食到既蕃茄更多汁更清新,作為前菜好開胃🤤👍🏻🌟上錦繡刺身 $288*上錦繡刺身會根據時令而有所不同,每樣都系師傅系你面前即點即切,絕對新鮮而,是日刺身分別有:海膽、帶子、蝦頭、三文魚、北寄貝、吞拿魚、劍魚腩、牡丹蝦就我個人而言比較鐘意海膽、帶三文魚、劍魚腩、牡丹蝦 🤤👍🏻🌟豚肉鵪鶉蛋串 $32豚肉烤至微微香脆,搭配鵪鶉蛋依個組合幾新奇幾有趣🤤👍🏻🌟燒日本青椒仔 $18經過火烤,青椒軟帶出左椒既香氣🌟明太子雞翼 $45雞翼外皮烤至金黃,入面釀左滿滿帶微辣既明太子🤤👍🏻🌟三文魚親子魚生飯定食 $88三文魚同三文魚籽新鮮之餘,份量亦比得好大方,好滿足🤤👍🏻📍鮨一日本料理 地址:埔翠怡街3號翠怡花園B座16號舖#太和 #大埔 #鮨一日本料理 #鮨一 #刺身 #定食 #留港消費 #支持小店 #覓食大埔 #食在大埔 #街坊小店 #良心小店💛 #味醂魚乾 #大埔食乜好 #為食關注組 #上錦繡刺身 #明太子雞翼 #平民居酒屋 #香港美食地圖 #日本蕃

🌟味醂魚乾 $68
咸中帶甜,應該用黎送酒😂

🌟日本蕃茄沙律 $65

🌟上錦繡刺身 $288

而,是日刺身分別有:
海膽、帶子、蝦頭、三文魚、北寄貝、吞拿魚、劍魚腩、牡丹蝦

就我個人而言比較鐘意海膽、帶三文魚、劍魚腩、牡丹蝦 🤤👍🏻

🌟豚肉鵪鶉蛋串 $32
豚肉烤至微微香脆,搭配鵪鶉蛋依個組合幾新奇幾有趣🤤👍🏻

🌟燒日本青椒仔 $18
經過火烤,青椒軟帶出左椒既香氣

🌟明太子雞翼 $45
雞翼外皮烤至金黃,入面釀左滿滿帶微辣既明太子🤤👍🏻

🌟三文魚親子魚生飯定食 $88
三文魚同三文魚籽新鮮之餘,份量亦比得好大方,好滿足🤤👍🏻

📍鮨一日本料理
地址:埔翠怡街3號翠怡花園B座16號舖

#太和 #大埔 #鮨一日本料理 #鮨一 #刺身 #定食 #留港消費 #支持小店 #覓食大埔 #食在大埔 #街坊小店 #良心小店💛 #味醂魚乾 #大埔食乜好 #為食關注組 #上錦繡刺身 #明太子雞翼 #平民居酒屋 #香港美食地圖 #日本蕃茄沙律 #豚肉鵪鶉蛋串 #燒日本青椒仔 #三文魚親子魚生飯定食 #九十後行到邊食到邊