2023-11-11 137 瀏覽
陪同事去尖沙咀做嘢,之後佢話請我鋸扒,去咗山林道金鳳大餐廳,餐廳以平民懷舊鐵板餐而聞名,裝潢簡潔帶點懷舊感,座位闊落, 空間感十足。所有扒餐都會奉送牛油餐包餐湯及餐飲。忌廉湯香甜濃郁,口感順滑。餐包軟熟,配牛油好好味。加18 雙檸雪碧,咸檸檬和新鮮檸檬味各異,但一齊放入雪碧,味道又好夾,帶來激爽口感,感到涼快無比,獨特清新味道隨即在味蕾中爆發。凍檸茶:香濃嘅茶底,配上清香嘅檸檬,飲落酸酸甜甜,清爽涼快!香燒羊扒餐:羊架上臺後,侍應在羊架點上倒入黑椒汁,立即香氣滿溢,羊扒五成熟,內裡呈嫩嫩的粉紅色,火喉控制得很好,入口已經肉香濃郁,加上黑椒汁更加惹味。金鳳王牌焗豬扒飯,加咗芝士和特製醬汁焗成,而且份量十足,飯底用珍珠米,並用蛋炒過,嫩滑嘅豬扒已經切件,將芝士和醬汁撈勻食,十分惹味,轉套餐只需加$25,有餐包、湯和飲品。

所有扒餐都會奉送牛油餐包餐湯及餐飲。
忌廉湯香甜濃郁,口感順滑。餐包軟熟,配牛油好好味。

轉套餐只需加$25,有餐包、湯和飲品。
2023-10-31