2020-05-07 657 瀏覽
偶爾落場行街就發現左呢間包點達人,賣點心,中式小食包點,蒸飯,炒粉麵,種類唔少,仲要蒸嘅食物都有蒸爐熱住,真係唔話得睇返餐牌,其實佢比我嘅感覺係好似唐記,但係比較認真同集中,佢價錢甚至比唐記平,款式都主打酒樓各類,雖然有人會話悶,冇特色,但係傳統就係咁架喇!點心小食都係$15一份,$26兩份,包類$6個,$14三個,超平民化我食過幾個蒸飯,鳳爪排骨好夠味,煎蛋牛肉餅同鱆魚肉餅都香,彈,唔粉飯底就撞手神,試過又淋又濕,試過乾身粒粒分明,但係份量已經好夠塞飽大食嘅我小食方面都係睇新鮮出爐好,春卷同明蝦角新鮮係好脆好食,但春卷餡重手較鹹。燒賣拍得住酒樓水準。煎芋頭餅就因為凍左,變軟左同好多油;芋角咸水角都係,凍左都有啲靭同淋。大家揀果時都係小心留意後面有冇新出爐貨仔蒸飯外試左糯米飯,料唔多,不過炒得好均勻好香,一樣係油比較多

2020-05-07