2022-01-16 827 瀏覽
全因為蓮香樓出名而想來試吓完全無諗過一間出名老字號,無論環境坐位,通風,食物,衛生程度,員工服務態度都可以如此惡劣,令我驚嚇甚至恐慌,對呢個品牌,對呢間店留下陰影,免費都一定唔會再來食!環境衛生星期日下午1pm 去到唔使等位,職員叫我地直入,行到酒樓中間未行到最入,已經發現行得愈入就愈焗,唔知係冷氣壞咗定什麼原因,通風非常差,我已經心知咁焗坐喺度食嘢會好辛苦,不過一場來到都諗住試一次。職員示意我地坐其中一張空枱,但當時張枱未抹,滿枱食物渣滓骨頭同餸汁,我見職員用條毛巾求求其其抹左3 至5 秒就叫我坐低,枱上仍看到餸汁啡色水積,我當時已經想離開,因為真係好污糟,普通茶餐廳都抹枱抹得比佢乾淨好多,我唯有自己舖張紙巾在枱上用餐,阻隔那些餸汁。食物味道 及服務態度恐怖我哋一行二人叫左4 碟點心,吃到驚嚇牛肉腸粉味道普通比一般酒樓差,而且唔夠熱,不知什麼原因是微溫,其實係7 -11 買個$10 腸粉都會熱,失望鳯爪 味道普通 一樣係比一般酒樓差燒賣 淡而無味,冇口感,咬落去口感似魚旦混合蝦滑,唔似食緊一粒正常酒樓既燒賣驚嚇重頭戲 雞球大包 味道不知道因為一咬落去,裡面既雞肉係「冰凍」佢個腸粉蒸得
全因為蓮香樓出名而想來試吓

味道普通 一樣係比一般酒樓

燒賣

驚嚇重頭戲 雞球大包

味道不知道
因為一咬落去,裡面既雞肉係「冰凍」

佢個腸粉蒸得唔夠熱我都算
個雞包裡面D肉直情冰凍,點食?
於是我同職員反影
個職員即時回應: 我幫你攞去叮返熱

我即刻著火,我而家黎酒樓飲茶
唔係去左7 仔食叮叮點心 叮咩熱呢?
而且個包我咬過,職員又放返入微波焗爐叮好唔衞生。我叫佢幫我取消左個雞包。但職員由頭到尾一句唔好意思都冇,好似覺得雞包雞肉冰凍是常態冇乜大不了,叮返熱就得。之後我再表示不滿你地未蒸熱都拎比客人食有冇搞錯,之後職員仍然冇任何歉意,一句「唔好意思」都冇句!

平生飲茶過千次,今次係最難忘,驚嚇!
衞生環境完全係香港仲會有霍亂果個年代咁!
絕對冇下次!經過都行快兩步走