2024-05-27 609 瀏覽
經過呢間餐廳門口,畀佢貼出嚟嘅相片吸引,再裝一裝裏面嘅食客嘅食物,賣相唔錯啊,就決定入去一試。漁民紫菜排骨燜飯 連飲品 $49一上枱出晒煙,香噴噴,聞到已經好想食。食落去,似中式嘅意大利飯,唔水唔乾,勁高質。味道有濃厚嘅紫菜味,完全有齒甲留香嘅感覺。最鍾意係佢完全唔油膩,一碟大約有兩碗。薺菜鮮肉餃子 (8隻) $35一咬落去,內餡鮮嫩多汁,薺菜的清香與肉餡的鮮甜完美融合。湯底清甜,落埋枱上嘅辣油,吊埋味,一流。老酒花雕蒸蟶子 $65一個燉盅咁上,侍應姐姐會提埋客人點樣食。佢好貼心咁提我地一定要飲埋d湯,話唔飲湯等於食湯渣。聖子清甜,啖湯真係一絕!所有精華落晒入湯,配埋紅棗杞子加老酒,成件事好滋補。家鄉蠔仔煎 $55千祈唔好畀佢個樣呃到你,就係黑色地方先最好食!佢黑色唔係因為燶或污糟,係因為佢用紫菜墊住嚟煎。個蛋煎到好香口,加埋啖啖蠔仔,好好食!如果一定要彈,就係個蛋燶邊會更好食。呢間餐廳堅高質,性價比又高,service又好好。最鍾意係每碟都熱辣辣上枱出晒煙,樣樣細細份,唔會覺得滯,感覺係食得健康嘅!呢間會成為我飯堂之一了。
漁民紫菜排骨燜飯 連飲品 $49

薺菜鮮肉餃子 (8隻) $35
老酒花雕蒸蟶子 $65
家鄉蠔仔煎 $55
漁民紫菜排骨燜飯
薺菜鮮肉餃子 (8隻)
老酒花雕蒸蟶子
家鄉蠔仔煎