2024-03-15 1647 瀏覽
話說好耐都冇鋸扒,又想食啲平民啲嘅價錢,之後途經旺角,見到外面裝修得咁靚,門口環境主要由紫色搭配,以門口有個大玻璃望入去,見入邊環境亦都裝修得格外有特色,有種古典的味道,而且一望餐廳名,見到吃扒,諗都冇諗就入去試一試。🥰🥰入到去環境非常之有特色,無論係餐具,定係掛喺天花板嘅燈,都睇得出用咗心機去裝修以及挑選,令到我坐落去都特別有氣氛以及格調餐牌有好多款選擇,包括有小食、意粉、飯類、當然唔少得嘅有鐵板餐,以及唔係鐵板嘅西餐主菜,而我今日咁想食扒類,當然係試試佢嘅鐵板餐吧😜😜首先我挑選咗第一份係特選肉眼扒配薯菜(9oz)$188,另外我加了$25套餐,當中包括有餐包、湯、一杯飲品以及一杯雪糕。通常到嘅時候,都好有誠意,因為仲係暖暖哋,唔會又硬又到,而測湯有兩款可以選擇,包括豬骨湯,以及羅宋湯,而我挑選羅宋湯,入邊都好足料,好好味。扒類方面,一上到枱,侍應即刻為我淋上熱辣辣嘅黑椒汁,當汁淋上鐵板上,我除咗聞到好香嘅味道之外,而且亦滿足我鋸扒嘅感覺、渣渣嘅聲音,更好回味!令我意想不到嘅係牛扒真係非常之厚,而且都我切開佢嘅時候,當時我嗌五成熟,真係煎得非常之完美,完全滿足咗我蜀道嘅要求。而且牛扒

扒類方面,一上到枱,侍應即刻為我淋上熱辣辣嘅黑椒汁,當汁淋上鐵板上,我除咗聞到好香嘅味道之外,而且亦滿足我鋸扒嘅感覺、渣渣嘅聲音,更好回味!令我意想不到嘅係牛扒真係非常之厚,而且都我切開佢嘅時候,當時我嗌五成熟,真係煎得非常之完美,完全滿足咗我蜀道嘅要求。而且牛扒食落去無巾,亦都非常之腍。我當時心諗好彩冇加飯或者意粉,因為一塊扒已經非常之飽肚。🤭🤭配菜方面估唔到都好出色,包括有西蘭花、蘿蔔、薯條、仲有啲粟米洋蔥等等。我最欣賞就係佢嘅西蘭花,以前食開嘅都係會有好嘈青味或者凍冰冰,但今次食落去竟然完全冇,而且係熱嘅,令我食到唔夠口喉🤣🤣🤣

而另一個鐵板餐,我叫咗雜扒餐$196,另外再加咗意$5,以及$20套餐,當中包括餐廳20飲品。雜扒方面上到菜亦是好出色。啲食物多到成座山咁,再淋上熱辣辣嘅黑椒汁,亦都覺得非常之滿足而習扒係包括魚柳、牛扒、豬扒、雞扒、煙肉、司華力腸、煎蛋以及一些配菜,真係非常之豐富,出邊食嘅雜扒餐都冇咁多款式,而且每一款都係非常美味。配菜方面,亦包括咗薯條、蘿蔔、西蘭花等等。🥰🥰

飲品方面,如果冇加特飲同飲,只係需要加$3 ,以甜品方面送上嘅唔係普通雪糕,而係沖繩鹽味雪糕, 10分特別,就好似依家餐廳一樣咁特別。

整體嚟講呢間餐廳真係非常之值得食,除咗扒類價錢唔係昂貴之外,扒類都非常之有質素,而且好大塊,食落口仍然食到有扒嘅味道。而且環境方便,播放着有特色嘅音樂以及有特色嘅裝修環境,令到食落去更加開心整體嚟講喺旺角區食到咁優質嘅餐廳真係非常之難得😍😍
2024-03-14