2020-01-29
呢一間已經唔係第一次食㗎啦 每次諗唔到同朋友食咩都會過嚟呢一間食 第一句嘅價錢唔貴第二佢嘅啤酒亦都好抵飲😂😂 由於本人都比較鍾意飲啤酒 原先我哋係想嗌椰菜苗 點知唔小心睇咗炒椰菜 不過都幾好食嘅 佢本身個菜都炒得好入味 本身我個人唔係話特別喜歡食椰菜 通常都係食葉嘅部位比較多 但係佢依家炒嘅椰菜比阿林身 食落去都覺得唔錯另外我哋叫咗個辣子雞 因為我哋以前食一般都係嗌蒜蓉雞翼 炒通菜 同埋炒蜆 所以今次想叫一d特別啲嘅嘢食 呢個辣子雞唔算話太辣 如果唔太食得辣嘅朋友就唔好揀呢一個啦 味道都算唔差嘅 再加上佢有啲腰果 個人認為幾適合配啤酒最後叫咗個泰式鱸魚 呢一間嘅泰式鱸魚比我想像中還要好 我記得以前去泰國餐廳想食嘅泰式鱸魚 味道一般都比較酸辣 個人唔太喜歡呢一個感覺 但呢一家所做嘅泰式鱸魚 佢唔算有啲太酸嘅嘢 食落味道都唔差 最緊要呢一間餐廳嘅啤酒非常之平 如果鍾意飲啤酒嘅你哋都幾值得嚟呢一度 佢呢一間只需要$100就可以有1 set 象啤 所以得閒嘅時候我都會嚟呢間食嘢