2024-05-27
香港地周圍都係連鎖餐廳 今晚就同朋友去土瓜灣發掘下啲小店🥰 因為好想食韓國菜 所以最後揀咗韓正屋☺️為咗趕走Monday Blue 我哋嗌咗芝士排骨 韓式無骨豬手 韓式海鮮煎餅 拉絲芝士炒年糕 韓式炒粉絲 韓式海帶湯同埋韓式泡菜 而飲品就揀咗熱蜂蜜紅棗茶同埋凍韓國柚子茶☺️ 但我哋實在係眼闊肚窄 最後仲做埋第二日午餐😆 芝士排骨好足料 排骨下面鋪滿海量芝士🧀 店員專登提醒我哋要趁熱用芝士捲起哂啲排骨 方便之後食用🥰 每一塊排骨都俾芝士重重包圍 食落去每一啖都好芝味☺️韓式無骨豬手軟嫩彈牙 豬手用生菜包住 再放上泡菜生蒜同大醬 入口啖啖肉好滿足😚韓式海鮮煎餅外脆內軟 配上酸酸甜甜嘅醬汁 好開胃😙拉絲芝士炒年糕原本可能有啲啲辣 但配上芝士中和就啱啱好 再加上魚餅 魚蛋同紫菜口感豐富😆韓式炒粉絲嘅調味恰到好處 咸香咸香 搞到我哋一啖接一啖 完全停唔到!無論主食 小食定係飲品都唔錯 而且唔收加一 絕對值得一試🥳
因為好想食韓國菜 所以最後揀咗韓正屋☺️
芝士排骨好足料 排骨下面鋪滿海量芝士🧀