2018-04-26 228 瀏覽
路過食個tea,,,,讀書時常食的熱狗,抱住懷念心態再黎食因不是間間ikea都有熱狗但味道不同了,不知道係以前我要求底,還是現在將價就貨,記得N年前係$9個熱狗現在$10跟飲品,反而更平了?有改進的是以為茄汁係樽裝,容易Bi到成檯都係,,現在加茄汁好像雪糕機似的,很干淨可惜我不會再幫襯了,不是因為食物,不是因為要自助而是有段小插曲,我Order 了熱狗餐+小食比飛後職員只給了熱狗,然後走開了拿小食,於是我自行拿杯,行去拎小食正想開口問時,職員搶先開口“喂,你單點,我無比杯你做咩自己拎呀,攞反黎啦“講到我好似偷野甘好心佢啦,我都拎個杯佢睇,仲要非繁忙時間,更何況幾蚊雞呃黎做咩先,張飛又俾左佢要佢拎反黎我先check到,當時廢事為幾錢check黎check去,我無講咩就離開,後來我check8達通record,再計反條數,的確只收了單點費,雖然我比錢時無睇單都有責任,但職員可用好多方法解決,而佢用了最差的方法,好簡單,佢拎反張單同我講,你叫左單點,補吾補錢加野飲?效果已經好好多囉,都係一句
路過食個tea,,,,讀書時常食的熱狗,
抱住懷念心態再黎食
因不是間間ikea都有熱狗
但味道不同了,
不知道係以前我要求底,
還是現在將價就貨,
記得N年前係$9個熱狗
現在$10跟飲品,反而更平了?
有改進的是以為茄汁係樽裝,
容易Bi到成檯都係,,
現在加茄汁好像雪糕機似的,很干淨
可惜我不會再幫襯了,
不是因為食物,不是因為要自助
而是有段小插曲,
我Order 了熱狗餐+小食
比飛後職員只給了熱狗,
然後走開了拿小食,
於是我自行拿杯,
行去拎小食正想開口問時,
職員搶先開口
“喂,你單點,我無比杯你做咩自己拎呀,攞反黎啦“
講到我好似偷野甘
好心佢啦,我都拎個杯佢睇,
仲要非繁忙時間,更何況幾蚊雞呃黎做咩先,
2018-04-25