GHETTO CAFE📍旺角黑布街13號地舖傾盤大雨嘅星期日,我同另一位7月生日嘅好朋友約咗去一間人氣打卡burger餐廳食下午茶。餐廳嘅女食客比較多,好多人都有刻意打扮得型格一啲嚟食嘢,全場嘅人個個都好積極打卡,好有氣氛。不過由於我唔太好影人像,所以餐齊影完食物相就同朋友開吃,最後一張呃like相都無影到,哈哈!我鍾意呢度嘅hip hop氣氛,除咗有好搶眼嘅neon lights同graffiti外,全間餐廳嘅裝修亦好有美式快餐店嘅感覺。主色用咗橙色,加上笑哈哈logo,非常鮮明易認。最正嘅係店內播放住好upbeat嘅音樂,輕快嘅節奏令人更享受喺就度用餐。 💰$90 (+$18 可轉套餐)滋味粒粒巨蝦堡 🍔唔食牛嘅我嚟到呢度覺得好開心,因為除咗牛肉,餐廳仲有提供魚肉、豬肉同蝦肉嘅選擇。我揀咗呢款滋味粒粒巨蝦堡,裏面夾住蕃茄、生菜同沙律醬,主角炸蝦漢堡真係名副其實由一粒粒巨大蝦肉堆砌而成,口感非常爽口彈牙,好好食!鬆軟嘅麵包好香牛油味,索盡沙律醬但唔油膩,好味! 💰$110 (+$18 可轉套餐)貧民窟大魔王漢堡 🍔朋友揀咗呢個勁巨型嘅貧民窟大魔王漢堡,裏面嘅餡多到嚇死人!包夾住一大塊
GHETTO CAFE
📍旺角黑布街13號地舖

[價錢 Price]
💰$90 (+$18 可轉套餐)
滋味粒粒巨蝦堡 🍔

[價錢 Price]
💰$110 (+$18 可轉套餐)
貧民窟大魔王漢堡 🍔
朋友揀咗呢個勁巨型嘅貧民窟大魔王漢堡,裏面嘅餡多到嚇死人!包夾住一大塊薯餅、芝士、炒洋蔥、炳肉同兩層厚厚嘅牛肉漢堡,要一啖食到晒全部餡真係好有難度!洋蔥焦化後變得好香,同半溶嘅芝士好夾,牛肉漢堡雖然厚同有少少筋但唔靭,夾住煙肉嘅油脂,每啖食到嘅都係邪惡嘅美味!

個人認為呢個漢堡實在太大,而且非常足料,如果唔係有返咁上下大嘅胃,建議單點一個漢堡就算啦,好似我哋咁轉左套餐之後,基本上飽到食唔到薯條,好彩有得打包咋,大家記住量力而為,唔好浪費食物呀!

[價錢 Price]
💰$40 (+$18 套餐免費加配)
粗薯條 🍟
粗薯條炸得剛剛好,唔會太粉或太乾,雖然灑滿幼鹽但唔會好鹹,點偏甜嘅茄汁就最authentic啦!

[價錢 Price]
💰$48 (+$18 套餐再+$10 加配)
芝士墨西哥粟米片 🫕
我自己就偏好食nachos嘅,呢度嘅nachos 本來已經有些少調味,就咁食已經好香口,但我覺得點埋個cream cheese醬會仲好食,所以不知不覺就食晒成兜醬!

[價錢 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
芒果Smoothie 🥭🥤
朋友本來想試下香蕉朱古力Smoothie,但今日餐廳無晒朱古力系列嘅Smoothie,所以佢揀咗芒果Smoothie。芒果味比較甜,撈埋啲cream嚟食,夏天飲一流!

[價錢 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
士多啤梨Smoothie 🍓🥤
我就叫咗士多啤梨Smoothie,雖然味道比較甜,但typical嘅美式Smoothie一向就係偏甜,所以都係正常嘅!反正佢就係好適合打卡,鍾意嘅可以一試!
  • 貧民窟大魔王漢堡
  • 滋味粒粒巨蝦堡