2015-08-07
朋友好鐘意食雞煲, 所以基金上市面比較有名既雞煲都比佢食過哂有日佢話有新野介紹, 就係雞煲+ 烤魚。 其實唔知兩樣野有咩關係, 不過近年真係開左唔少烤魚店。都一直想搵機會試下 其實間鋪唔算方便, 不過大角咀個位就岩岩起正MTR 幾個站中間, 所以其實行一陣都好易搵到個名真係好GAG 下, 食藝人名咁攪鬼。一黎老細就叫我地揀野飲先, 因為佢話有好多款清熱野飲, 真係細心。我就揀左夏枯草 一黎就叫左雞雞煲+ 烤魚, 必食啦招牌菜雞煲好香, 因為有人唔太食得辣, 叫左微辣, 但味道好出,肉幾滑, 一定唔係用雪藏雞。 同埋我估佢係炒過先落煲, 唔似一般炸炸到D 肉老哂 不過因為琴日我先食完雞, 想留返個肚試佢個烤魚 嘩, 全大條海鯇魚, 有前臂咁長, 好香好香。 WAITER 介紹揀海鯇魚, 因為肉非常滑, 又唔易煮到變粗糙, 最重要係, 佢無普通淡水鯇魚既腥味, 因為佢係咸淡水交界生活, 難怪台台都叫呢款咁滯。冬陰功好好味, 但又唔會好濃好濃, 唔會搶得走魚既鮮味。 同埋佢D 骨好粗下, 好易夾哂出黎,方便平時怕骨唔食魚既人。 佢條魚咁香, 好大程度係事前烤香左先落湯煮, 所以個
個名真係好GAG 下, 食藝人名咁攪鬼。
一黎老細就叫我地揀野飲先, 因為佢話有好多款清熱野飲, 真係細心。我就揀左夏枯草 一黎就叫左雞 雞煲+ 烤魚, 必食啦招牌菜
不過因為琴日我先食完雞, 想留返個肚試佢個烤魚
冬陰功好好味, 但又唔會好濃好濃, 唔會搶得走魚既鮮味。 同埋佢D 骨好粗下, 好易夾哂出黎,方便平時怕骨唔食魚既人。 佢條魚咁香, 好大程度係事前烤香左先落湯煮, 所以個爐煲住黎食, 條魚D 肉都唔會散。
有幾樣野食都好好食
呢餐其實仲食左好多, 全部都好新鮮, 同埋D 員工態度好好, 又幫埋你決定落幾多湯, 唔會過濃過淡, 真係細心
題外話/補充資料:
老細好熱心,好用心解釋佢D 材料,煮法,經歷。 老實講, 睇佢個樣真係好後生, 不過真係有顆年青熱血既心, 食得好樣樣野都係佢既心血,同連銷店公式野好唔同, 好值得支持~~