2024-07-25
呢排食意粉多,打算今日去食返餐中式少少嘅晚飯🤣喺元朗出沒,喺元朗廣場後面行下行下搵到一間食生煎包小籠包😇店鋪入面裝修都幾中式,唔算話好大,但中間有兩張瓷器嘅櫈,都幾得意🤭🦀蟹粉小籠包 $80/4隻熱辣辣上黎,一打開蓋已經香噴噴🤗新鮮蒸好拎出黎真係好香😆小心翼翼咁夾佢上隻匙度,用筷子整開少少d湯汁已經流哂出黎,勁香🥰食落去都好有蟹粉味,入面嘅肉,蟹粉同湯汁加埋一齊食,皮薄餡靚🐽原味生煎包 $20/ 2隻見每一枱都會叫生煎包,我地都叫左兩隻😆佢出面嘅黑芝麻好香,咬落去個皮仲係脆,唔會好厚😀入面嘅湯汁都好多,成個都好味😋🧇手工豆沙鍋餅 $28食上海菜嘅話我通常都食高力豆沙或者豆沙鍋餅,呢度嘅豆沙鍋餅都幾得意,我平時食嘅係煙煙韌韌嘅多,但係佢呢個都幾脆😛當然中間都有煙韌,而入面豆沙嘅份量我覺得岩岩好,特別係我自己唔鐘意食太多豆沙,唔會太甜,唔錯😁🥛低糖豆漿 $8食生煎包慣左都會配一杯豆漿,呢杯係低糖豆漿,唔係太甜,都係個健康嘅選擇😇
🦀蟹粉小籠包 $80/4隻
🐽原味生煎包 $20/ 2隻