2024-05-06 228 瀏覽
好耐冇去過西九龍廣場,以前細個好鍾意去校褸嗰度有間小朋友都入得嘅機舖。估唔到而家都仲喺度同埋出面都有啲冒險樂園嘅嘢玩。行返落去發現而家蘋果廣場好多都轉曬做嘅公仔鋪。見到有一間夾公仔鋪同一層開咗三個舖位。好誇張。就喺個三個夾公仔鋪中間夾住咗一間叫紅蔥頭嘅西餐廳。就走咗入去試下。見佢個樣應該似係住打鐵板餐,所以就叫咗一個鐵板牛柳黎食。成個鐵板餐159蚊,包一個湯麵包,同埋一杯嘢飲。我陣間18蚊轉咗一個白牛,即係雪碧加雲呢拿雪糕。個味同出面一樣,standard 野。個羅宋湯應該係煲出嚟唔係開粉嗰啲。幾唔錯。個餐包係蒜蓉包食普普通通咬咗兩啖就冇食喇。主角就係鐵板牛柳,塊牛柳都好大。加咗黑椒汁喺個鐵板度咋咋聲令人wowo。叫咗三成熟入面仲喺粉紅色有油站出面就先熟哂,覺得啱啱好。

個羅宋湯應該係煲出嚟唔係開粉嗰啲。幾唔錯。

個餐包係蒜蓉包食普普通通咬咗兩啖就冇食喇。