2014-06-15 462 瀏覽
今日黎左依到食飯一開始就飲左個細細碗既味增湯,味道都唔錯。有幾幾片薄薄既綠色海帶,仲有少少豆腐,攪攪個底D味增浮哂上面,賣相唔錯,咸咸地既湯汁之中仲食到非常濃既豆腐味,不過個陣對獨特既豆腐香真係好討人喜歡~之後我就叫左個甜蝦帶子為主既SET,先講講個沙律先,佢用酸酸甜甜既泡菜汁,不過又無韓式個種咁辣同刺激,酸酸地咁的確既開胃既,而且又幾爽口;另外仲有芥末,不過可以自己加,奶白色薑片係幾靚既,不過可惜我唔食既,紫菜絲就無咩味,只係裝飾喇,依個重點係大大粒既新鮮帶子,完完整整放係你面前等你食,肉質都夠哂厚實,夠哂彈牙,食落有絲絲既肉質,真係非常滿足;另外個甜蝦都係好正,吸哂D醬汁帶出個鮮甜味,加埋芥末醬同飯粒好正,滑滑地口感唔錯,芥末耐唔耐刺激下,幾正。
今日黎左依到食飯一開始就飲左個細細碗既味增湯,味道都唔錯。