琴日女友話想食潮洲嘢,我摷食評至決定嚟呢度,食物水準真係唔差,而且種類多,價錢亦合理食物出場: 1) 炸花生: 咁都揾嚟講,因為真係脆同好香花生味,配啤酒非常好2) 辣酒螄蚶: 笫一次試,平時只試過白灼,我個人爱白灼,女友就兩種都鍾意,成碟比佢食哂3) 鹵水拼,鵝肝,鵝腎,鵝腸: 肝腎都滑,整體幾好,不過旺角新興有間,同湾仔橋底果間,大埔嗚乜居都比佢更好4) 凍蚧: 要自己出去,估唔到咁平,100蚊有一隻石蚧,一隻花蚧。 羔好香甜,肉好鲜味4) 鹵水鵝: 一個字 ,掂5) 潮洲翅: 好足料,兼唔貴因為得兩人食,所以試唔到其他嘢,甜品都試唔到小插曲係遇到個操普通話中年高瘦女侍應,開始入舖頭話兩位遇着佢已比佢呼喝, 到走時野食要打包,我女友唔生锈叫着佢攞外賣盒,我知瀨嘢……佢攞盒嚟又呼喝忙又剩好大聲咁鬧,我都按兵不動,自己裝緊嘢食時,佢攞外賣碗一邊大叫忙大吵大嚷噴口水一邊幫我倒啲翅入外賣碗,我有啲火想鬧佢,不過唔想陪佢失禮只係啤下佢,…………原本開開心心又食到好嘢,其他侍應男女都好喎,係遇着件咁嘢真係黑唔會因為一隻咁嘢累到大家嘅,依然好評,如女友真想再來會避開佢,一係影低佢

食物出場:

4) 鹵水鵝: 一個字 ,掂

5) 潮洲翅: 好足料,兼唔貴

因為得兩人食,所以試唔到其他嘢,甜品都試唔到

,不過唔想陪佢失禮只係啤下佢,…………

2018-07-19