聖誕🎄一直未約到一位好忙嘅朋友🤣唯有新一年去接佢收工啦🎆我喺ig見到觀塘呢間新開嘅cafe,價錢唔太貴之餘,嘢食都幾吸引,於是就嗱嗱臨book咗去食😽環境Four O Five Coffee & Eatery 裝修都幾cozy,無論係lunch hour定係收工約朋友食飯,都係一個唔錯嘅選擇👍🏾食物餐廳以西式為主,而甜品疏乎厘🧁就係佢嘅主打黑色幽默疏乎厘 $138先講咗個主打疏乎厘先♥️我從來都冇食過黑色嘅疏乎厘,而呢個疏乎厘係用竹炭整嘅,個醬係濃濃嘅朱古力🍫味,下面仲有d Oreo同埋紅莓碎碎,好特別💕 個疏乎厘夠晒鬆軟,點埋出面d朱古力醬真係好滿足😝流心爆漿tiramisu $68呢個Tiramisu都幾好食,咖啡味幾濃,最特別嘅係佢好多cream😍😍一開個膠套,個醬全部流晒出嚟,正呀♥️溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉 $75 + Oreo 忌廉沙冰 $36個意粉嘅卡邦尼醬夠晒多,配埋溫泉蛋同卡邦尼就更正😝 另外,主食再加個優惠價錢就可以加配特飲👍🏾呢個沙冰個cream好多,個Oreo又好夠味,肥🤣但好好飲炸魚薯條配塔塔醬 $58 + 和風炸雞塔塔醬 $58至於呢個小食好抵食,有炸魚又有薯條🍟都

食物

餐廳以西式為主,而甜品疏乎厘🧁就係佢嘅主打

黑色幽默疏乎厘 $138
黑色幽默疏乎厘

流心爆漿tiramisu $68
流心爆漿tiramisu

溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉
Oreo沙冰

炸魚薯條配塔塔醬 $58 + 和風炸雞塔塔醬 $58
炸魚薯條配塔塔醬

至於呢個小食好抵食,有炸魚又有薯條🍟都只係$58,而且個魚又唔會太乾wor👍🏾

平時食慣大型連鎖店疏乎厘嘅朋友,可以試吓呢間cafe自家製嘅疏乎厘💜呢度坐得舒服之外,價錢都幾親民,不妨一試😉

黑色幽默疏乎厘
流心爆漿tiramisu