2005-04-19
上星期六同bf 去左呢度食lunch, 一人都叫左個set lunch $178/ set (不連加一), 有自助salad bar 同dessert, 一個湯, 意大利餐飽, 主菜係可揀四個item 既石燒, 仲有兩柸餐飲, 餐前可以揀紅/白酒或其他雞尾酒, 餐後有奶茶咖啡等等主菜既石燒我就要左potabello mushroom, 新西蘭牛柳, 雪魚同帶子, 青口. salad bar 方面選擇唔算太多, 不過材料都算幾新鮮, 有沙律菜, 三文魚沙律, 生果沙律等等. 湯呢就只得雜菜湯, 味道都幾濃, 不過似蕃茄湯多d. 我最鍾意就係主菜, 材料新鮮, 牛柳唔"un", 非常之淋幾有肉味, 但我就覺得佢無乜肉汁, 比較乾身. 燒雪魚同其他海鮮都好好食. 最好既係佢無任何調味, 新唔新鮮都厄唔到人丫嘛! 新鮮既肉只要加少少salt & pepper 就已經好好味喇!甜品就唔太多, 加上可能我地遲去, 食完野再去揀甜品時已經無乜得揀, 只有美式芝士餅, panna cotta, mousse, 法式焗蛋等呢餐真係十分豐富!! 份量十足, 個日由頭食到落尾真係食到差d行唔郁.. 咁既價錢
呢餐真係十分豐富!! 份量十足, 個日由頭食到落尾真係食到差d行唔郁.. 咁既價錢有咁多野食, 又有返咁上下水準真係物有所值呢~~
ps, 個晚飽到連晚飯都唔駛食, 咁仲唔叫底?