2021-04-20
食盡油尖旺🎏 — 霹靂南洋✨#90cp旺角篇 #90cp馬拉篇➖➖➖➖➖旺角彌敦道附近近排新開嘅呢間餐廳 聽個名就已經夠晒勁🤣 見佢主打正宗嘅馬來西亞菜 就膽粗粗上去試吓 食完當去咗馬來西亞旅行😢美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 怡保芽茶雞飯 $68第一次食芽菜雞 感覺佢同海南雞都幾似🙈 不過相對嚟講未必有海南雞咁滑🤔 個人覺得最正嘅係佢有一個好似醬油嘅汁俾你點 點完之後真係完全昇華🤤🙌🏻 ✨ 砂煲咖喱滷雞髀豬腩摻摻 $78相比起芽菜雞 呢一個砂煲會比較吸引😌 佢嘅咖喱汁食落都幾似喇沙 個煲入邊唔單止有好厚好juicy 嘅豬腩 仲有勁大隻雞髀🤤🙌🏻 個雞髀非常之嫩滑 啖啖肉 撈埋個咖喱汁一齊食都幾有風味㗎🇲🇾😋 另外佢個煲入邊都仲有啲面同米線🍜 份量都唔㗎🤣🔸 咖央西多士 $38誤打誤撞叫咗呢個 本身以為係傳統嗰隻咖央多士🙈 嚟到個樣係非常之港式嘅西多士😂 不過佢就勝在唔係好甜 而且亦都唔算太油膩 大大降低罪惡感😏 如果本身鍾意食西多士嘅真係可以
#90cp旺角篇 #90cp馬拉篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔸 怡保芽茶雞飯 $68
✨ 砂煲咖喱滷雞髀豬腩摻摻 $78
🔸 咖央西多士 $38
誤打誤撞叫咗呢個 本身以為係傳統嗰隻咖央多士🙈 嚟到個樣係非常之港式嘅西多士😂 不過佢就勝在唔係好甜 而且亦都唔算太油膩 大大降低罪惡感😏 如果本身鍾意食西多士嘅真係可以試吓😂
✨ 話梅吉仔冰 南洋白咖啡 $8
嘢飲來講呢杯吉仔冰都算有驚喜 感覺養生之餘酸酸甜甜咁樣都幾開胃😛 白咖啡嘅話就普普通通啦💁🏻♂️
💰Total: $200
✅ 感覺上佢嘅嘢食都真係幾正宗🤔 而且價錢嚟講都可以接受 可以一試😌