2021-04-14
約左舊朋友聚舊,朋友搵左間位於新浦崗嘅西班牙餐廳,餐廳位於商場Mikiki地下樓層,而商場其他樓層都有好多其他餐廳地下樓層嘅戶外長廊有好幾間食店,全部都有戶外嘅位置用餐,加上長長嘅燈式配搭,仿如置身於蘇豪區。🍹Pineapple Sunset類似沙冰嘅凍飲,口感好smooth,入邊仲有好多菠蘿果肉,仲飲倒一陣陣忌廉香味,甜度唔太強,小小酸,非常好飲又消滯嘅飲品。🍹Juice Drink (kiwi)奇異果汁,濃濃嘅奇異果味道,飲完一定補充左好多維他命C😁🥢燒比目魚併原隻大蝦比目魚塊魚皮燒到金金黃黃好脆口,食落仲帶有好強烈嘅油花浸出,充斥整個味蕾,魚肉非常之嫩滑,近乎入口即溶蝦亦燒得好焦香,燒過嘅蝦肉亦唔會太乾,蝦頭嘅膏唔算太多,但仍有甘香味道👍🏻而配菜用左西蘭花同椰菜花,底部仲有大量薯蓉,薯蓉唔會打到爛晒,簡中會咬到薯粒,增加口感之餘又唔會覺得好滯😇🥢西班牙海鮮飯二人份量都唔小,海鮮都好多飯入邊仲有青椒粒、紅椒粒、洋蔥粒、仲有咸咸香香嘅橄欖粒,飯底索晒海鮮嘅精華,啖啖都充滿鲜香;海鮮中最鍾意係墨魚,爽口又鮮甜,魚塊非常嫩滑,放些小檸檬汁,更加好味☺️
🍹Pineapple Sunset
🍹Juice Drink (kiwi)
奇異果汁,濃濃嘅奇異果味道,飲完一定補充左好多維他命C😁
🥢燒比目魚併原隻大蝦
🥢西班牙海鮮飯
二人份量都唔小,海鮮都好多