我有看OPENRICE的習慣, 次次都會做好準備先去食.RUSTICO食物好服務差係我睇OPENRICE既感覺。所以我都有哂心理準備,只FOCUS係食物上。但打電話訂台時,接線生非常有禮, 知道我係慶祝爸爸生日, 仲問洗唔洗寫WORDING.原來可以叫甜品可以寫HAPPY BIRTHDAY.但一定要預早。之後去到門口,張台仲未READY, 經理就已經上前迎接同介紹餐牌。雖未坐暖服務員就熱烈介紹菜式, 但總比無視的服務態度好。媽媽爸爸少吃西班牙菜,服務員都耐心介紹。雖所有推介XX蔥既MENU我地都無叫, 服務員都唔見得黑面。有幾款菜式好特別:俄羅絲沙律: 好得意既薯仔沙律,夾埋個TOAST,好好食龍蝦意粉: 龍蝦有半隻,海鮮無特別,但重點係個意粉個SAUCE,鍾意PESTO SAUCE既朋友,LEE個無得輸.!西班牙乳豬: 4個人食都岩岩好...皮脆肉軟好好食.D配菜薯仔都炒得好香.仲有個rocket salad同炸魷魚都一定要試,都好好食!之後食完maincourse, 服務員都好細心清完台仲未乾淨台面。HAPPY BIRTHDAY TO DADDY! 經理仲主動過黎幫我地影相我都有留
我有看OPENRICE的習慣, 次次都會做好準備先去食.
RUSTICO食物好服務差係我睇OPENRICE既感覺。
所以我都有哂心理準備,只FOCUS係食物上。

雖未坐暖服務員就熱烈介紹菜式, 但總比無視的服務態度好。

媽媽爸爸少吃西班牙菜,服務員都耐心介紹。

有幾款菜式好特別:

俄羅絲沙律: 好得意既薯仔沙律,夾埋個TOAST,好好食
russian salad
鍾意PESTO SAUCE既朋友,LEE個無得輸.!
lobster linguine
suckling pig

經理仲主動過黎幫我地影相

我都有留意餐廳內都有唔少熟客,經常同女經理聊天。
但我地第一次黎都對我地照顧有加,值得一讚!
甜品我地試左三款
有bailey foam, vanillia filo 同埋 新甜品churro?
我比較喜歡churro!外型好似油炸鬼仲有雪糕食tim.
但爸爸比較喜歡暖甜品vanilla filo

總括而言,我覺得rustico食物同服務都有水準。
i will definitely come back rustico again!

2015-01-20
5 分鐘 (堂食)