位於灣仔嘅新加坡菜餐廳 "坡椰坡囉咪" , 店名令人印象深刻🤗, 除咗店名, 出品同價錢都一樣令人印象深刻🫰🥔海南雞飯套餐 $73套餐附送油菜、例湯, 例湯絕對唔係茶餐廳冇味湯, 而係落足料嘅青、紅蘿蔔雪耳湯, 滋潤👏, 套餐嚟講雞肉份量都算多😚, 海南雞肉質嫩滑, 油飯味香, 飯粒軟硬適中👍, 一向唔食飯嘅我都忍唔住係咁食😆🥔魷魚灼通菜配馬拉汁🦑 $58魷魚彈牙鮮嫩, 唔會灼過火, 咁嘅價錢有菜有魷魚, 真係抵食👏🥔福建蝦湯麵🦐 $73係用上油麵做麵底, 油麵已經好少地方食得到, 大蝦有五隻, 每隻都鮮甜爽口🥔焗農夫咖哩包厚切豬扒🍲🥩 $90呢個絕對被驚艷到🌟, 私心推介💗, 一定要試, 搽滿牛油嘅農夫包焗得非常酥脆🤤, 廚師好貼心💖, 咖哩汁令上, 讓每一件農夫包都可以完全點上咖哩汁🥰, 豬扒厚切, 食落質感滿滿😋

🥔海南雞飯套餐 $73

🥔魷魚灼通菜配馬拉汁🦑 $58