因為住附近既關係,間唔中都會去石籬搵野食有時經過都見到幾多人食,今次試下哩間中菜啦😬我地去既時候尚早,座位都好寬敞,有兩張大枱,好適合一家大細黎食第一道黎既係蒜香牛柳粒牛柳一啲都唔韌,除左蒜片之外面頭仲有好多炸香左既蒜粒,非常惹味,感覺同啤酒會好夾🤣跟住就到炸子雞一擺上枱已經好香啦😍店員介紹係外脆內軟,果然冇講大話🥰外皮炸得岩岩好,唔會太老,肉質好鮮嫩,每咬一啖都感受到香脆外皮、油脂、嫩雞肉,好正!上面幾塊薯片都好得意😂鍾意飲湯既我地都叫左盅杏汁豬肺湯,潤一潤!🙈仲有重頭戲石鍋金銀蒜蝦飯因為用加熱石鍋上既關係,黎到既時候都仲好有火喉😙店員親切提醒我地要不時攪拌為免燶底,舖滿蒜蓉既蝦好香,肉質亦新鮮,因為石鍋既關係啲飯好香口有飯焦食😍最後仲有糖水送,係南瓜西米露仲要一啲都唔hea! 店員話我地知唔係用粉開,係新鮮南瓜整架!一食就食得出因為平時果啲會食到上顎鞋哂架🙈平時我都冇乜興趣,不過哩個真心抵讚!👍🏻總括黎講座位坐得舒服、店員服務親切專業、食物品質同價錢正比,值得再試~
因為住附近既關係,間唔中都會去石籬搵野食
有時經過都見到幾多人食,今次試下哩間中菜啦😬

第一道黎既係蒜香牛柳粒

跟住就到炸子雞

鍾意飲湯既我地都叫左盅杏汁豬肺湯,潤一潤!🙈

仲有重頭戲石鍋金銀蒜蝦飯

最後仲有糖水送,係南瓜西米露